Salgı balı olarak bilinen organik çam balı, Ege ve Akdeniz’in kıyı bölgelerinde yaygın olarak üretilir. Dünyada sadece Türkiye ve Yunanistan’da bulunur. Çam ağacının gövdesinde yaşayan Basra isimli böceğin salgısından elde edilir, bundan dolayı salgı balı olarak adlandırılır.
100 gr çam balında;
Basra böceği, çam ağacı öz suyunu emer ve yaşamını bu şekilde devam ettirir. Protein, mineral ve enzim açısından oldukça zengin olan bu salgı diğer bal arıları tarafından alınarak kovana taşınır. Peteklerde depolanan salgılar hem arıların ihtiyacını karşılar hemde lezzetli bir bala dönüşür. Fiziksel yöntemlerle süzülen bal süzme bal şeklini alır.
Bu özel balın kendine özgü özellikleri bulunmaktadır. Organik çam balının belli başlı özellikleri şu şekildedir:
Balın insanlar tarafından çok seviliyor olması, birçok suistimale sebep olmaktadır. Günümüzde sahte balı fiziksel özelliklerinden ayırt etmemiz zor. Bu yüzden, organik çam balı satın alırken kimyasal içeriğinin belli olduğu ve bakanlık tarafından onaylanmış olmasına dikkat edilmelidir. Organik çam balında olması gereken besin değerleri yukarıda belirtildiği şekilde olmalıdır.
Siparişlerinizi kargo için ürettirdiğimiz dayanıklı ve özenli paketlerimizle dökülmeden, kırılmadan kapınıza kadar ulaştırıyoruz. Ürünlerimiz kargoda zarar görürse üzülmeyin, hemen yenisini gönderiyoruz.
Sadece Türkiye’de ve Yunanistan’da yetişen özel ballardan biridir. Ülkemizde çoğunlukla Ege ve Akdeniz bölgelerinde, çam ağaçlarının yoğun olduğu yerlerde rastlanır.
Diğer hiçbir bal türünde bulunmayan içeriğe sahip olan çam balı, bağışıklığı güçlendirmeye yarayan ve hatta bazı durumlarda tedavi edici özellikler taşıyan özel bir baldır. Doğru biçimde tüketilen organik çam balı, pek çok derde deva nitelikte bir besin maddesidir.
Bu site Dayneks E-Ticaret Tarafından Hazırlanmıştır.